Nyugdíjazási tervének nem csak számoknak kell lennie

Ez miért számít?

  • Ha évtizedekig fogja a nyugdíjas életét élni, akkor megérdemel egy alapos, átgondolt tervet.
  • Töltsön időt a jövőbeli életmódja feltérképezésén.
  • Jó szórakozást, és elképzelheti az álmait: hol és hogyan fog élni.

5 perc olvasás

Képzelje el, hogy 65-ik születésnapja van, és reménykedő pillantással fújja el a gyertyáit. Az élete a következő fejezethez érkezett. Lehetséges, hogy ez az időszak 10, 20, 30 évig vagy még hosszabb ideig tarthat?

Ideális esetben az ünnepi pillanatra szilárd elképzelése lesz arról, hogy fog kinézni az élete az elkövetkező évtizedekben. Szóval, hogyan érkezik meg a világosság és – remélhetőleg – az izgalom pillanata?

Szüksége van egy alaposan átgondolt tervre.

Gondoljon arra az időre, amikor megszületett, egészen a 20-as évei közepéig vagy későbbi időpontig – az összes mérföldkőre, változásra, lépésre és tapasztalatra. A nyugdíjas évei ugyanolyan hosszúak lehetnek, felnőtt élete kb. egyharmadát tehetik ki.

Mivel sok dolgot kell fontolóra venni, szükséges, hogy átgondolt, sokrétű megközelítést alkalmazzon. Becsülje meg bevételét (megtakarítások és egyéb befektetési eszközök) és kiadásait – mind várható, mind váratlan értelemben.

És mivel az élet többről szól, mint akár forintról vagy euróról, az életmód elképzelése ugyanolyan fontos. Hol fog élni? Talán még fontosabb, hogy fog élni? Kivel fogja megosztani az idejét? Vállalkozni fog vagy részmunkaidőben dolgozik? Milyen új hobbit fedez fel? Hogyan fog szórakozni?

A nyugdíjazás többet jelent, mint „vége”. Ez egy új kezdete, amely annyira megérdemli a tervezést, mint az élet többi része. A terv átfogó megközelítésével lehetősége nyílik új ötletek kifejlesztésére és izgalomra az élet vadonatúj fejezete kapcsán.

Hogyan fog kinézni egy tipikus napja?

Munkánk számos immateriális előnyöket kínál: társadalmi interakciót, céltudatosságot, rendszeres ütemtervet. Ezek fontos dolgok, amelyeket meg kell ismételni.

Fontos szempont: milyen napi ütemtervet szeretne tartani, és hogyan fogja motiválni magát arra, hogy ragaszkodjon hozzá? Felkészült-e egy idősebb élet csendes napjaira és akár az adminisztratív feladataira?

A lényeg az, hogy a céltudattal gyarapodjon. Ne évekkel később ébredjen, hogy befejezte a munkáját, és ráébred arra, hogy nem tudja, mit kell tennie.

Éljen egy kicsit – közelebb azokhoz a dolgokhoz, amelyeket szeret.

Számos elem befolyásolja azt, hogy hogyan néz ki a tető a fejünk felett. Az otthoni költségek vezetik-e a döntését, vagy pedig a családhoz és a barátokhoz való közelséget részesíti előnyben? Ha napirendjén szerepel a gyakori utazás, a repülőtér közelében szeretne élni a könnyű megközelítés érdekében?

Gondolkodjon az otthon tervezéséről is. Költségvetése lehetővé fogja tenni az akadálymentességi felújítását? Amikor elolvasta ezt a cikket, forduljon a konyhájához vagy a fürdőszobájához. Milyen magasak a szekrények, a fiókok és mosogató? Milyen ajtók vannak az otthonában? Az akadálymentesség valószínűleg nem fordul meg a fejében, de sok idős ember számára a szeretett otthont élhetetlenné teheti.

Amennyiben hosszú, egészséges életet akarunk élni, az egészségügyi igényeink valószínűleg növekedni fognak minél idősebbek leszünk. A közeli egészségügyi létesítmények olyan tényezők, amelyet sok nyugdíjas megvizsgál. A távoli vidéki élet békés, de könnyen hozzáférhet a megfelelő egészségügyi létesítményekhez?

Függetlenül attól, hogy lenyűgözi a jelenlegi otthona, érdemes visszalépni és megfontolni azokat az okokat, amelyek miatt úgy döntött, hogy ott lakik. Képzelje el az életét anélkül, hogy a munka járna. Mi lesz fontosabb Önnek az életkora előrehaladtával? Család? Unokák? Utazás? Időjárás? A művészet és a szórakozás közelsége? Hagyja, hogy a fantázia vezesse.

Keresse meg a helyét

A nyugdíjazás ideális lehet az unokák számára, kalandokba vinni Őket, különleges pillanatokat megosztani Velük, és elmesélni az életét, amikor „az én korodban voltam” fejezettel. Ez az idő megérett a felbecsülhetetlen emlékekre.

Függetlenül attól, hogy a családja dönt-e arról, hogy hol vagy hogyan él, vegye figyelembe a társadalmi kapcsolatok fontosságát. A Stanfordi Egyetem (USA, Kalifornia állam) hosszú élettartam vizsgálata szerint a társadalmilag elszigetelten élők magasabb egészségügyi kockázattal szembesülnek, mint a dohányosok.

Az elszigeteltség és az értelmes társadalmi kapcsolatok hiánya súlyos hatással van az egészségünkre. Stanfordi Egyetem szerint minél mélyebbek és bőségesebbek a társadalmi kapcsolatok, annál kisebb az esélye, hogy rossz egészségi állapotban éjünk és korai halállal szembesüljünk.

Ütemezze a „találkozókat”, hogy találkozzon régi barátokkal, és regisztráljon olyan eseményekre vagy rendezvényekre, amelyek iránt szenvedélyt érez. Ügyeljen arra, hogy a terv támogassa a csoportos részvétel lehetőségét, valamint az értelmes kapcsolatokat, hogy élvezhesse a kapcsolat nyújtotta gazdag előnyöket és a hovatartozás érzését.

Készítsen tervet az egészségügyi kiadásokra

Noha dönthet úgy, hogy olcsóbb otthonba költözik, indokolatlan az elvárása, miszerint olcsóbb egészségügyi ellátása legyen. Ez az egyik legfontosabb tétel a nyugdíjazási költségvetésben, és szerencsére számos módon megtervezheti a gondozás várható és váratlan költségeit.

Vegye át az irányítást! Lehetetlen túlbecsülni ezen szokások elfogadásának fontosságát. A gondozás költségei a krónikus állapotokkal megnövekednek (sokuk megelőzhető), ezért fontolja meg, hogyan befolyásolhatja az életmódja az egészségét (és a pénztárcáját). A kis lépések valóban összeadódnak hosszú távon.

Adók: olyan biztosak, mint valaha

Végül mérlegelje az átfogó jövedelemstratégiákat, amelyek adóhatékonyak. Győződjön meg arról, hogy megfelelő forrásokkal rendelkezik-e.

A diverzifikáció nem csak azt jelenti, hogy különféle típusú részvényeket vagy eszközöket kell megszerezni. Ezenkívül diverzifikálhatja a minősített befektetési számlák adóztatását. Beszéljen pénzügyi tanácsadójával arról, hogy mely adóstratégiák lehetnek a legmegfelelőbbek az Ön egyedi helyzetéhez!

Tervezze meg nyugdíjazását

Egy életen át építette otthonát, alakította életmódját, formálta családját, és barátai kapcsolatokat épített. Amikor elképzeli saját nyugdíjas életét, annak minden felemelkedését és bukását, ünnepeit és békés idejét, akkor meg kell, hogy értse, hogy a nyugdíjazás a teremtése kiterjesztése. Terv nélkül úgy tűnhet, hogy nem strukturált, túlterhelő vagy magányos.

Most kezdje el az előkészítést, így élvezheti a teljes, elérhető és megfizethető napokat azokkal az emberekkel, akiket leginkább szeret!

Megfontolandó dolgok

  • Legyen kreatív, ha nyugdíjazását tervezi. Ez egy lehetőség arra, hogy kielégítő életet élhessen.
  • Fontolja meg a költségeit – mind várható, mind váratlan oldalon – és hogy miként maximalizálhatja a gond nélküli nyugdíjas éveit, anélkül, hogy a költségvetését túllépné.
  • Beszéljen pénzügyi tanácsadójával arról, hogyan lehet az adóstratégiáját legmegfelelőbben kialakítani az Ön helyzetéhez.

Priorizálja a társadalmi kapcsolatait.

Partnereink

Cégadatbázis
OPTEN Kft.
Cégarculat, dekoráció, grafikai tervezés, képzőművészet
Kun Zsolt
Egyedi bútorgyártás
Endrédi Noémi
Elektro és klímatechnika, Hörmann garázskapuk telepítése
KONT-TIR 47 Kft.
Élet és vagyonbiztosítások
AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
GENERALI Életbiztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
GROUPAMA Biztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
UNIQA Biztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Exkluzív ülőbútorok gyártása
PAVLOVICS ÉS TÁRSA Kft.
Festőművészet
Medgyessy Kovács Gyula
Festőművészet
Bihon Győző
Festőművészet
Gulyás Andrea
High-End Audio-Video
AV-LAND Kft.
Hitelek
Magyar Záloghitel Zrt.
Irodabútor értékesítés és komplex belsőépítészeti megoldások
G-GREEN Interior Kft.
ISO minősítés
Első Magyar Tanúsító Zrt.
Jogi képviselet, tanácsadás
Dr. Papcsák Ügyvédi Iroda
Kereskedelmi és lakossági banki szolgáltatások
MKB BANK Nyrt.
Kommunikáció
Simkó János
Könyvelés és adótanácsadás
S+H Portfólió Zrt.
Stílustanácsadás
Dr. Schiffer Miklós
Számítástechnika
PC16 Kft.
Személyes és üzletviteli tanácsadás
Pierog Alexander
Szervezetfejlesztés
Borbély László
Tréning és oktatás
Muhoray Róbert
Üzleti könyvek
marketingamazing.hu
Weboldal és webdizájn
weblapteam.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

info@babylonfinancial.eu


Intézmény típusa: biztosítási alkusz
Intézmény törzsszáma (MNB-nél): 24061676
Intézmény MNB nyilvántartási száma: 212080158366
Intézmény nyilvántartásba vétele: 2012.08.01.
Cégbírósági nyilvántartási szám: 01-10-049307
Adószám: 24061676-2-41
Alapítás éve: 2012
Főtevékenység: 6622 Biztosítási ügynöki, brókeri tevékenység