Hozza ki a legtöbbet egészségéből munkahelyi előnyökkel

Miért számít:

  • A világ számos országában, így hazánkban is sok órát töltenek a dolgozók munkahelyeken, ezért érdemes az irodát úgy tekinteni, mint egy helyet a jó egészség előmozdítására.
  • A szív- és érrendszeri betegségek költségei magasabbak, mint bármely más betegségeké és a költségek magukban foglalják az elveszített termelékenységet és a kieső munkanapokat.
  • A legtöbb nagy munkáltató munkahelyi wellness programokat kínál; az átfogó terveknek van a legjobb esély a sikerre.

3 perc olvasás

Az egészséges munkahely megteremtése manapság közös cél. Ennek elérése érdekében a munkáltatóknak és a munkavállalóknak figyelniük kell a nagy és a kicsi lépésekre egyaránt, amelyek hozzájárulhatnak a jobb egészséghez. Jelenleg kevesebb munkavállaló részesül vállalati egészségbiztosításban, mint amennyinek kellene.

Az egészség ösztönzése az irodában

A mai egészségbiztosítási tervek általában ingyenes éves vizsgálatokra terjednek ki, alapvető szűrésekkel, mint például a vérnyomás és a koleszterinszint mérésről, vagy maximum menedzser szűrésről rendelkeznek. A munkavállalók egy része használja csak ki az egészségpénztári számlák adóelőnyeit, de a vállalkozások ráfordítása az egészség ösztönzésére messze elmarad Magyarországon a lehetséges szintektől.

A munkahelyi egészség előmozdítása érdekében az AHA (American Heart Association) 7 olyan módszert kínál, amely jelentős hatással lehet az Önök egészségére. Ide tartoznak a dohányzásról való leszokás, a koleszterin szabályozása, a vércukorszint csökkentése, a vérnyomás szabályozása, a fogyás, a tápláló ételek fogyasztása és a fizikai aktivitás.

A mindennapi tevékenységek, például az irodától távolabbi parkolás a további séta ösztönzése érdekében, elősegíthetik a fizikai aktivitást – mondja a tanulmány. A munkaterület olyan módosítása, mint egy álló asztal, több mozgást és kevesebb ülő időt is lehetővé tehet.

Egyes munkahelyeken már betiltották a cukorral édesített italokat az automatákban a jobb egészség elősegítése érdekében – jelezte a közlemény.

Megszabadulni az akadályoktól

Keressenek módszereket arra vonatkozólag, amelyek a munkahelyi egészségvédelemmel járnak. A telefonos tanácsadás és az okostelefon-alkalmazások a legtöbbet hozhatják ki a technológiák alkalmazásából.

Munkahelyi wellness programok

Noha elsődleges cél lehet a munkavállalók életminőségének javítása a jobb egészség eléréséhez, a munkahelyi egészséggel kapcsolatos kezdeményezések szintén segíthetnek a munkáltatónak. Fokozhatják a termelékenységet, csökkenthetik a hiányzást és csökkenthetik a munkaadók egészségügyi költségeit.

A szív- és érrendszeri betegségek közvetlen orvosi költségei magasabbak, mint bármely más betegségeké, és magukban foglalják a kórházi és az orvosszolgáltatásokat, a vényköteles gyógyszereket és az olyan szolgáltatásokat, mint az otthoni gondozás.

Munkavállalóként vagy menedzserként hangot adhat, hogy segítsen a vállalati vezetőknek minden szinten elfogadni olyan politikákat, amelyek elősegítik a jó egészséget és „ugyanabba az irányba haladnak”.

Hozza ki a legtöbbet az előnyökből és a viselkedésből

Munkavállalóként tisztában kell lennie minden olyan előnnyel, amelyet a munkáltató nyújt, függetlenül attól, hogy ez orvosi ellenőrzés, vagy dohányzásról való leszokás terve, vagy évenkénti szűrővizsgálat.

A munkahelyi barátok befolyásolhatják a viselkedést, tehát keresse meg a módját, hogy a testmozgás és az egészséges táplálkozás társadalmi tevékenységgé váljon.

A gyaloglás a legkényelmesebb testmozgás. Tehát lépjen ki egy sétára az ebédszünet során – talán a munkatársakkal vagy egyedül –, továbbá parkoljon távolabb az irodaépülettől, hogy további lépéseket tegyen a munkahelye eléréséig.

Megfontolandó dolgok:

  • Tudja meg, milyen előnyökkel járnak a megelőző programok az Ön munkája során, és használja ki azokat.
  • Ellenőrizze, hogy elérhetők-e telefonos tanácsadások vagy okostelefon-alkalmazások az egészséges életmód megváltoztatásának támogatására.
  • Találja meg az utat, talán munkatársakkal vagy egyedül, hogy egészségét javítsa az étrendje megváltoztatásával, és alakítson ki magának időt testmozgásra a munkanapja során.

Partnereink

Cégadatbázis
OPTEN Kft.
Cégarculat, dekoráció, grafikai tervezés, képzőművészet
Kun Zsolt
Egyedi bútorgyártás
Endrédi Noémi
Elektro és klímatechnika, Hörmann garázskapuk telepítése
KONT-TIR 47 Kft.
Élet és vagyonbiztosítások
AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
GENERALI Életbiztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
GROUPAMA Biztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
UNIQA Biztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Exkluzív ülőbútorok gyártása
PAVLOVICS ÉS TÁRSA Kft.
Festőművészet
Medgyessy Kovács Gyula
Festőművészet
Bihon Győző
Festőművészet
Gulyás Andrea
High-End Audio-Video
AV-LAND Kft.
Hitelek
Magyar Záloghitel Zrt.
Irodabútor értékesítés és komplex belsőépítészeti megoldások
G-GREEN Interior Kft.
ISO minősítés
Első Magyar Tanúsító Zrt.
Jogi képviselet, tanácsadás
Dr. Papcsák Ügyvédi Iroda
Kereskedelmi és lakossági banki szolgáltatások
MKB BANK Nyrt.
Kommunikáció
Simkó János
Könyvelés és adótanácsadás
S+H Portfólió Zrt.
Stílustanácsadás
Dr. Schiffer Miklós
Számítástechnika
PC16 Kft.
Személyes és üzletviteli tanácsadás
Pierog Alexander
Szervezetfejlesztés
Borbély László
Tréning és oktatás
Muhoray Róbert
Üzleti könyvek
marketingamazing.hu
Weboldal és webdizájn
weblapteam.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

info@babylonfinancial.eu


Intézmény típusa: biztosítási alkusz
Intézmény törzsszáma (MNB-nél): 24061676
Intézmény MNB nyilvántartási száma: 212080158366
Intézmény nyilvántartásba vétele: 2012.08.01.
Cégbírósági nyilvántartási szám: 01-10-049307
Adószám: 24061676-2-41
Alapítás éve: 2012
Főtevékenység: 6622 Biztosítási ügynöki, brókeri tevékenység