Hogyan tudják a nők meghódítani a pénzügyi egyenlőtlenségeket?

Miért számít:

  • A nők eltérő pénzügyi kihívásokkal néznek szembe, mint a férfiak.
  • A nők számára nehezebb lehet a nyugdíjazás tervezése.
  • Vannak dolgok, amelyek nagyobb kihívást jelentenek a nők számára a karrier és a nyugdíjazás akadályainak leküzdésében.

5 perc olvasás

A Hölgyek, Nők, Asszonyok, hosszú utat tettek meg a szavazati jog megszerzéséhez. Az 1920-as év mérföldkő a győzelem óta. Azóta több nő lépett be a munkaerőpiacra, vezető pozíciókat töltenek be. A középtávú választások során több nőt választottak a világ különböző kongresszusiba, mint valaha.

Mindezen eredmények ellenére a Nőknek továbbra is különböző személyes pénzügyi kihívásokkal kell szembenézniük a hatalomszerzés, a befektetési képesség és a biztonságos nyugdíjba vonulás tervezése terén.

Lehet, hogy sokan közülük soha nem is tudnak olyan akadályokról, amelyek megakadályozzák Őket a pénzügyi biztonság elérésében. Ezeknek az akadályoknak számos formája lehet. Néhány kulcsfontosságú lehet egy vagy több családtag (gondozó gyermekek vagy öregedő szülők/nagyszülők) gondozóivá válása, alul fizetett állás, vagy akár csak arra gondoljunk, hogy a partnere vagy a házastársa nem hagyja kezelni a pénzügyeit, mert úgy érzi, hogy nincs meg az a tudás amire ehhez szükség lenne.

Nos, Hölgyeim! Ideje, hogy kibújjon a szög a zsákból

Bontsuk le azokat a pénzügyi kihívásokat, amelyek a Önök előtt állnak, egyszerűen azért, mert Önök is képesek erre, és fedezzük fel együtt, hogy mit tehetünk ellene.

A Nők várható élettartama 4,9 évvel hosszabb, mint egy férfié.

Miközben a népesség manapság hosszabb ideig él, a Nők vegyes áldással rendelkeznek, mivel átlagosan túlélik a férfiaikat. Ez azt jelenti, hogy olyan életkörülményeket élhetnek át, amelyek költségesek lehetnek – például: özvegység, több egészségügyi kiadás, hosszabb nyugdíjas évek.

Hogyan tudnak a Nők megfelelni a kihívásoknak? (1)

Tervezze meg a hosszabb nyugdíjas éveit, és azt, hogy ez hogyan nézzen ki. Készítsen költségvetést. Tudja meg, hogy jelenleg mennyit költ az alapvető szükségletekre, és mi növekedhet vagy csökkenhet nyugdíjazásakor.

A Nők 56% -a hagyja házastársára a befektetéseket és a pénzügyi tervezést.

A Nők többsége vonakodik kezelni pénzt. Gyakran bízza azt a partnerére, hogy a család nevében kezelje. Ez azt a helyzetet idézi elő, nem lesznek tisztában azzal, hogy vannak-e a számlák és azok milyenek, hogyan történik azok befektetése, és hogy életvitelük és a várható átlagos élettartamuk szempontjából megfelelnek a kitűzött céloknak.

Hogyan tudnak a Nők megfelelni a kihívásnak? (2)

Tudja meg, mi folyik a háttérben. Ha házas vagy élettársi kapcsolatban él, üljön le a házastársával vagy élettársával, és menjen át minden számlán, miket kell azokból kifizetni és milyen gyakorisággal, a kölcsönöket milyen ütemben kell visszatörleszteni, milyen biztosítási fedezettel rendelkeznek, milyen a vészhelyzetekre vannak felkészülve és milye nyugdíjazási tervük van.

Találkozzon egy pénzügyi szakemberrel, aki végig vezeti Önt a pénzügyi helyzete megértésében!

A házasságok manapság 50%-ban válással végződnek.

Sajnos a mai párok válási aránya minden idők legmagasabb szintjét képviselik. A házastárstól való szétválás pénzügyi szempontból pusztító hatást gyakorolhat. A világ népszámlálási hivatalainak adata szerint az elvált nők nagyobb valószínűséggel élnek szegénységben és állami támogatást vagy eltartási összeget kapnak, mint férfi társaik.

Hogyan tudnak a Nők megfelelni a kihívásnak? (3)

Ha jól érzi magát házasságában, akkor annak megkötése előtt gondoskodjon a házasság előtti megállapodásáról (házassági szerződés). Ha már házas, fontoljon meg egy megállapodást a párkapcsolat során felmerült részletek tisztázására.

Tartson fent egy független számlát. Tudja meg, hogy nézne ki a pénzügyi képlete, ha egyedül lenne.

Legyen tudatában annak, hogy a válás ránehezedhet az érzelmeire. Tegye pénzügyi helyzetét teljesen rendbe, és álljon rendelkezésére egy kilépési terv a legrosszabb esetre.

A Nők évtizedek óta harcolhatnak a munkahelyi egyenlőségért, bár fizetésük még mindig elmarad a férfiaktól. A társadalmunk egyik alapfeltétele, hogy ne beszéljünk arról, hogy mennyit keresünk, tehát egy nő még azt sem tudja, hogy kevesebbet keres-e, mint férfi társa.

Hogyan tudnak a Nők megfelelni a kihívásnak? (4)

Ne habozzon dolgoztassa a vagyonát, fektessen be agresszívebben. Gondoljon hosszú távú stratégiában. Nézze meg, hogy hová csökkentheti a felesleges kiadásokat.

Adósság kifizetése. Az adósság kamatköltsége csak pénzt vesz el Öntől, amelyet felhasználhatna befektetésre vagy egyéb lehetőségre vészhelyzet esetén. Távolítsa el ezeket az adósságokat, minél gyorsabban!

A nyugdíjba vonuló Nők közül csak minden tizedik használ hivatásos pénzügyi tanácsadót.

Pénzügyei kezelésekor kevés Nő kéri pénzügyi tanácsadó segítségét a nyugdíjazása megtervezéséhez. Ez azt jelenti, hogy vagy maguk csinálják, vagy egyáltalán nem csinálják meg. Egy pénzügyi szakember segít abban, hogy megismerje a nagy képet arról, hogy milyen lehetőségei vannak, és mire van szüksége annak az életminőségnek a megéléséhez, amelyre vágyik, most és a jövőben egyaránt. Segítenek a célok kitűzésében és elérésében. Pénzügyi szakember nélkül, aki megmutatja az utat, sajnos elfelejtheti a célokat és az előrehaladást.

Hogyan tudnak a nők megfelelni a kihívásnak? (5)

Fektessen be magába úgy, hogy kapcsolatba lép egy pénzügyi szakemberrel. Legalább három képviselővel találkozzon, hogy találjon egyet, amelyikkel megtalálja a közös nevezőt. Keressen egy olyan pénzügyi tanácsadót, akivel jól érzi magát, és aki megérti az Ön különleges élethelyzetét, valamint azokat a kihívásokat, amelyekkel Nőként szembesül. Ne habozzon megkérdezni: „Mást tanácsolna-e nekem Nőként, mint férfiként?”

Ne hagyja, hogy bármi akadályozza a pénzügyi helyzetét. Ön átveheti az irányítást a pénze felett és szembe szállhat kihívásokkal!

Megfontolandó dolgok:

  • A Nőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy milyen pénzügyi kihívásokkal szembesülnek.
  • Ne maradjon vak sötétben a pénzügyi helyzetével kapcsolatban.
  • Egy jól felkészült Pénzügyi tanácsadó segíthet Önnek a jelen és a jövő stratégiájának kidolgozásában.

Partnereink

Cégadatbázis
OPTEN Kft.
Cégarculat, dekoráció, grafikai tervezés, képzőművészet
Kun Zsolt
Egyedi bútorgyártás
Endrédi Noémi
Elektro és klímatechnika, Hörmann garázskapuk telepítése
KONT-TIR 47 Kft.
Élet és vagyonbiztosítások
AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
GENERALI Életbiztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
GROUPAMA Biztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
UNIQA Biztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Exkluzív ülőbútorok gyártása
PAVLOVICS ÉS TÁRSA Kft.
Festőművészet
Medgyessy Kovács Gyula
Festőművészet
Bihon Győző
Festőművészet
Gulyás Andrea
High-End Audio-Video
AV-LAND Kft.
Hitelek
Magyar Záloghitel Zrt.
Irodabútor értékesítés és komplex belsőépítészeti megoldások
G-GREEN Interior Kft.
ISO minősítés
Első Magyar Tanúsító Zrt.
Jogi képviselet, tanácsadás
Dr. Papcsák Ügyvédi Iroda
Kereskedelmi és lakossági banki szolgáltatások
MKB BANK Nyrt.
Kommunikáció
Simkó János
Könyvelés és adótanácsadás
S+H Portfólió Zrt.
Stílustanácsadás
Dr. Schiffer Miklós
Számítástechnika
PC16 Kft.
Személyes és üzletviteli tanácsadás
Pierog Alexander
Szervezetfejlesztés
Borbély László
Tréning és oktatás
Muhoray Róbert
Üzleti könyvek
marketingamazing.hu
Weboldal és webdizájn
weblapteam.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

info@babylonfinancial.eu


Intézmény típusa: biztosítási alkusz
Intézmény törzsszáma (MNB-nél): 24061676
Intézmény MNB nyilvántartási száma: 212080158366
Intézmény nyilvántartásba vétele: 2012.08.01.
Cégbírósági nyilvántartási szám: 01-10-049307
Adószám: 24061676-2-41
Alapítás éve: 2012
Főtevékenység: 6622 Biztosítási ügynöki, brókeri tevékenység