Hogyan lehet automatizálni a nyugdíjmegtakarítást

Miért számít:

  • Az emberi viselkedés hibáztatható a megtakarítási szokások kialakulásában.
  • Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy a nyugdíjazáscélú megtakarításokat úgy kell átalakítani, hogy azok életviteli szokásokká alakuljanak.
  • Az automatizálási technológia lehet a kulcs a megoldáshoz.

3 perc olvasás

Ha még nem takarított meg elegendő pénzt a nyugdíjazáshoz, hibáztathatja az általános emberi viselkedést.

A Stanfordi Egyetem (USA, Kalifornia állam) nemrégiben készült tanulmánya szerint „bár sokan tudják, hogyan cselekedniük kell az anyagi biztonságuk és egészségük javítása érdekében, gyakran küzdenek a szükséges viselkedés bevezetésével”.

Miközben logikusnak tűnik azt gondolni, hogy az embereknek nincs alapfokú oktatása a személyes pénzügyek terén, a valós ok, amiért nem tudunk pénzt megtakarítani, a viselkedési szokásokra vezethető vissza. A tanulmány kijelenti, hogy „az eredmények és a pszichológia és magatartás-közgazdaságtan legfrissebb kutatásai alapján az oktatás nem elegendő a nyugdíjmegtakarítások növeléséhez”.

Indoklás

  1. Még ha az emberek tudják is, hogy nyugdíjba vonulnak, a befektetési lehetőségek túl bonyolultak lehetnek.
  • Még ha megértik is a befektetési lehetőségeket, lehet, hogy nem tudják „üzembe helyezni”, és továbbra sem tesznek semmit.
  • Még akkor is, ha az emberek megértik a befektetési lehetőségeket és életbe léptetik a döntéseiket, lehet, hogy nem tudják értékelni az alapok teljesítményét.

Ugyanakkor szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy továbbra is szükséges lesz megfelelő pénzeszközökre a nyugdíjas évekre. Szerencsére a technológiai ipar innovatív emberei előálltak néhány megtakarítási ötlettel és eszközzel, amelyek figyelembe veszik azt a természetes igényt, hogy elérhetővé tegyék az egyszerű és népszerű módszereket, hogy automatikusan lehessen félretenni bármekkora összeget.

Állítsa be a banki átutalásokat

Használja ki annak lehetőségét, hogy bankja automatikus átutalást hajtson végre. Minden alkalommal beállíthat egy meghatározott összegű pénzátutalást a bankszámlájáról a nyugdíjszámlájára, vagy standard átutalási megbízást adhat minden hónapban a bankjának az összeg befizetésére, vagy csoportos beszedési megbízással egyenlítheti ki a számláját.

Automatizálja céges nyugdíjtervét

Ha rendelkezik céges nyugdíjmegtakarítással állítson be egy közvetlen adózás előtti hozzájárulást. Kezdheti egy viszonylag alacsony összeggel, és például 3%-kal növelheti az évenkénti befizetését. A legtöbb céges nyugdíjtervnek is van automatikus növelési funkciója, amely évente a KSH (Központi Statisztikai Hivatal) által kibocsátott inflációs rátával növeli a hozzájárulását. Valószínűleg nem is veszi észre a kis összegű különbségét a befizetés közben, viszont ezáltal a nyugdíjszámlája idővel tovább fog növekedni, anélkül, hogy egyáltalán gondolkodnia kellene felőle.

Fektessen be könnyedén

A „forint-átlagolás” néven ismert módszer lehetővé teszi a következetes befektetést anélkül, hogy a tőzsdét kellene figyelnie. Ehhez még sok pénzre nincs szüksége. Csak döntsön egy összegről, mondjuk havonta 50,000 Forintról, és állítson össze egy kiemelt ügyfél menedzserrel egy befektetési tervet, hogy ezt az összeget automatikusan levonják az Ön bankszámlájáról. Ezután a befektetési divíziónk javaslatára együtt eldöntik, hogy melyik befektetési alapba szeretné elkülöníteni ezt a összeget, és „láss csodát”, ez ezt követően automatikusan megtörténik!

Az átlagolással a befektetése nem attól fog függeni, hogy a piac fent vagy lent van-e. A befektetett összeg nem változik, de a megvásárolható részvények mennyisége a részvényárfolyamtól függően változhat, tehát több részvényt vásárol, ha alacsony az ár és kevesebb részvényt vesz, ha magas. A koncepció hosszú időtartamú, folyamatos befektetéseken alapul, így a pakettjét átlagos áron vásárolja meg.

Jutalmazza meg magát

Amikor elindította a nyugdíjmegtakarítását, és legalább már egy éve anélkül fizeti, hogy foglalkoznia kell vele, ne legyen rest, jutalmazza meg magát valamivel, amit szeret. Ezt minden évfordulón megteheti, és így emlékezetessé fog válni, hogy évről évre konzekvensen képes elkülöníteni az erre fordított összeget. Nőni fog az önbizalma, és boldogságérzése is emelkedő tendenciát fog mutatni, ahogy látja, hogy nyugdíjvagyona gyarapodik.

Töltse le az alkalmazást a mobiljára

Hogy megkönnyítse az életét, töltse le a nyugdíjszolgáltató és a bankja alkalmazását a mobiljára. Így Ön függetlenedik minden egyéb számítástechnikai rendszertől, és képessé válik mobilján intézni a nyugdíjszámlájával kapcsolatos ügyeit.

Az automatizálással egyszerűen beállíthatja és elfelejtheti a nyugdíjszámláját, és hagyhatja, hogy a technológia az Ön munkáját elvégezze.

Megfontolandó dolgok:

  • Lehet, hogy a természetes ösztön nem cselekedni, de szükséges megtakarítani a nyugdíjas évekre.
  • Használja ki azokat a technológiai eszközöket, amelyek automatizálják a megtakarítását.
  • Ne felejtse el következetesen megjutalmazni magát!

Partnereink

Cégadatbázis
OPTEN Kft.
Cégarculat, dekoráció, grafikai tervezés, képzőművészet
Kun Zsolt
Egyedi bútorgyártás
Endrédi Noémi
Elektro és klímatechnika, Hörmann garázskapuk telepítése
KONT-TIR 47 Kft.
Élet és vagyonbiztosítások
AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
GENERALI Életbiztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
GROUPAMA Biztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
UNIQA Biztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Exkluzív ülőbútorok gyártása
PAVLOVICS ÉS TÁRSA Kft.
Festőművészet
Medgyessy Kovács Gyula
Festőművészet
Bihon Győző
Festőművészet
Gulyás Andrea
High-End Audio-Video
AV-LAND Kft.
Hitelek
Magyar Záloghitel Zrt.
Irodabútor értékesítés és komplex belsőépítészeti megoldások
G-GREEN Interior Kft.
ISO minősítés
Első Magyar Tanúsító Zrt.
Jogi képviselet, tanácsadás
Dr. Papcsák Ügyvédi Iroda
Kereskedelmi és lakossági banki szolgáltatások
MKB BANK Nyrt.
Kommunikáció
Simkó János
Könyvelés és adótanácsadás
S+H Portfólió Zrt.
Stílustanácsadás
Dr. Schiffer Miklós
Számítástechnika
PC16 Kft.
Személyes és üzletviteli tanácsadás
Pierog Alexander
Szervezetfejlesztés
Borbély László
Tréning és oktatás
Muhoray Róbert
Üzleti könyvek
marketingamazing.hu
Weboldal és webdizájn
weblapteam.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

info@babylonfinancial.eu


Intézmény típusa: biztosítási alkusz
Intézmény törzsszáma (MNB-nél): 24061676
Intézmény MNB nyilvántartási száma: 212080158366
Intézmény nyilvántartásba vétele: 2012.08.01.
Cégbírósági nyilvántartási szám: 01-10-049307
Adószám: 24061676-2-41
Alapítás éve: 2012
Főtevékenység: 6622 Biztosítási ügynöki, brókeri tevékenység