A nyugdíjaskor költségvetése

Miért számít:

  • Meg kell fontolnia, hogy mikor megy nyugdíjba, hogy meg tudja becsülni mekkora bevételre lesz szüksége.
  • A nyugdíjazáskor felmerülő egészségügyi költségek ismeretlenek lehetnek, de vannak számok és előrejelzések, amelyek általános ötletet adhatnak Önnek.
  • Ha szilárd költségvetést készít a nyugdíjazáshoz, az sokkal közelebb hozhatja Önt ahhoz a nyugdíjhoz, amelyről álmodik.

Pénzügyi szempontból megfelelő költségvetés

A költségvetés megteremtése megkönnyítheti az esetleges pénzügyi stressz enyhítését. Emellett segíthet elkerülni a hitelkonverziókat és javíthatja hitelképességét, ami elengedhetetlen az alacsonyabb kamatlábak eléréséhez, amikor autóra vagy házra kölcsönöz. A kezdéshez vizsgálja meg alapvető szükségleteit és diszkrecionális (saját belátása szerinti) költségeit. Az alapvető tételek magukban foglalhatják a házzal, a gépjárművekkel, az élelmezéssel és az egészségügyi kiadásokkal kapcsolatos kiadásokat. A diszkrecionális költségek magukban foglalhatják a koncertekre, az éttermi étkezésekre, az utazásokra és az ajándékokra fordított összegeket is.

5 perc olvasás

Annak biztosítása érdekében, hogy elegendő pénze legyen a nyugdíjas éveinek fedezéséhez, különösen akkor, ha nem takarított meg még semmit sem, akkor a nyugdíj-költségvetés segít Önnek kitalálni, hogy mikor és mekkora összegre lesz szüksége.

Hogyan fog kinézni nyugdíja?

Nem érheti el a célt, ha nem tudja, mi az. Ha néhány évvel a nyugdíjazás előtt áll, van ideje arra, hogy tényleg elgondolkodjon azon, hogy mit szeretne. Az emberek hosszabb ideig élnek, mint korábban, tehát több időt fognak eltölteni a nyugdíjas éveikben és ennek a fedezéséhez pénzre lesz szükségük.

Ha teljesen abba akarja hagyni a munkát, mit szeretne tenni az idejével? Utazni fog, és művelni fogja mindazokat a hobbijait, amelyekhez még soha nem volt ideje, saját vállalkozásba kezd, vagy a rokonságot fogja látogatni, esetleg utazni fog, vagy az unokákkal akar sok időt tölteni?

Sokan azt feltételezik, hogy a nyugdíjas években kevesebbet fog költeni, mint korábban, de lehet, hogy nem ez a helyzet, attól függően, hogy milyen nyugdíjazás éveket szeretne. Például előfordulhat, hogy költségei a napi munkába járásnak, de ha utazni akar, csatlakozni társadalmi csoporthoz, és rengeteg rendezvényre megy, akkor a szállítási és szórakozási költségek valóban megemelkedhetnek.

Lehet, hogy csökkennek azok a költségek, amelyeket gyermekeik nevelésére költöttek, de ha nincsenek gyerekei, akkor valószínűleg nem sokkal csökken a kiadások.

A nyugdíj szakaszában

Érdemes lehet a nyugdíjba menetelről lépésről lépésre is gondolkodni. A korai nyugdíjba vonulás azt jelenti, hogy aktívabb lesznek az új tevékenységei és az utazásokkal a költségek növekedhetnek. A középkori nyugdíj azt jelentheti, hogy lassítani szeretne, közelebb maradna az otthonához, és olyan tevékenységeket vállalna, mint a főzés és a kertészkedés, ami a költségek csökkenését eredményezi. A késői nyugdíjazás azt jelentheti, hogy már nem képes aktív lenni, az egészségi állapota korlátozódhat, és szüksége lehet gondozói segítségre, amely szintén a költségek növekedésével jár.

Kérjük becsülje meg, hogy néz ki ez az új életmódja!

Az elefánt a szobában: egészségügyi költségek

A legtöbb ember nem akarja azt gondolni, hogy egészségi állapota nyugdíjasként romlik – és tényleg nem akarnak gondolkodni azon, hogy mit fognak kifizetni a mai emelkedő egészségügyi biztosítási díjak miatt.

Mi lenne abban az esetben, ha egészsége olyan mértékben romlana, hogy gondozóra lesz szüksége? Hogyan szeretné, ha gondoznák? Lenne olyan családtagja aki gondozná Önt, vagy bérelne egyet, vagy éppen ápolási intézménybe menne?

Van hosszú távú ápolási biztosítása? Ha nem, akkor fontolja meg a költségek vizsgálatát. Ellenkező esetben a gondozáshoz saját forrást kell biztosítania, és ez jelentős kiadást jelenthet.

Az átlagos házaspárnak, aki ma 65 éves korában nyugdíjba vonul, becslések szerint körülbelül 50-85 millió forintra lesz szüksége a nyugdíjba vonuláskor felmerülő költségek fedezéséhez.

Milyen fix költségei vannak?

Most, hogy egy pillantást vetett a jövőre, nézzük meg a jelent és azt, hogy miként változhatnak a dolgok, amikor nyugdíjba megy. Melyek a jelenlegi fix költségei? Sorolja fel azokat a számlákat, amelyeket minden alkalommal ki kell fizetnie (például a közművek), plusz a minimális adósságfizetések és az élelmiszer kiadások. Ezután törölje le azokat, amelyekről úgy gondolja, hogy már nem léteznek nyugdíjba vonuláskor (például, ha autóját vagy otthonát kifizeti, vagy a munkába járáshoz kapcsolódó költségek megszűnnek.)

Milyen jövedelem áll rendelkezésre nyugdíjaskora fedezésére?

Vessen egy pillantást arra, hogy milyen fedezetei vannak a nyugdíjas éveire pénzügyi szempontból. Itt található néhány hely a pénzeszközei megtalálásához:

  • Milyen lesz a társadalombiztosítási kifizetése a teljes nyugdíjkorhatárnál?
  • Arra számít, hogy nyugdíjat kap?
  • Meddig tervezi dolgozni? Bekapcsolódik rész vagy teljes munkaidős foglalkoztatásba, hogy megtartsa a jövedelmét?
  • Van hosszú távú gondozási biztosítása ezeknek a költségeknek a fedezésére, ha szüksége van rá?

Készítsen egy egyszerű matematikai számítást

Mekkora a jelenlegi költségvetése? Ezután adja hozzá a befektetéseiből, a társadalombiztosításából, járó pénzösszegeket, valamint azt, amelyet jelenleg megtakarít. Elegendő lesz ahhoz, amit éppen kitalált a nyugdíjas éveire, ideértve az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos kiadásokat is?

Ha nem, akkor még többet kell hozzáadnia. Használja ki az Egyedi Nyugdíj Számlákhoz kapcsolódó felzárkóztatási lehetőségeket.

Ha nem tudja elkészíteni a kalkulációt, akkor kérje pénzügyi szakember segítségét. Segíthetnek a számlák konszolidálásában, hogy könnyebben megnézhessen mindent, amely megvan, és mi a hiányossága. Továbbá megmutathatják Önnek, hogy miként alakíthatja ki a saját stratégiáját.

Tehát gondoljon a „nyugdíjas” éveire, hogy ne csak álmodozzon a kívánt összegről, hanem létrehozhat egy szilárd költségvetési tervet is, hogy ez megvalósuljon.

Megfontolandó dolgok:

  • Hogyan szeretné, hogy kinézzen a nyugdíjas élete?
  • Milyen költségekkel jár ennek folyamatos fenntartása?
  • Mekkora a jelenlegi költségvetése és mennyit takarít meg a nyugdíjas éveinek a fedezésére?

Partnereink

Cégadatbázis
OPTEN Kft.
Cégarculat, dekoráció, grafikai tervezés, képzőművészet
Kun Zsolt
Egyedi bútorgyártás
Endrédi Noémi
Elektro és klímatechnika, Hörmann garázskapuk telepítése
KONT-TIR 47 Kft.
Élet és vagyonbiztosítások
AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
GENERALI Életbiztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
GROUPAMA Biztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
UNIQA Biztosító Zrt.
Élet és vagyonbiztosítások
Allianz Hungária Biztosító Zrt.
Exkluzív ülőbútorok gyártása
PAVLOVICS ÉS TÁRSA Kft.
Festőművészet
Medgyessy Kovács Gyula
Festőművészet
Bihon Győző
Festőművészet
Gulyás Andrea
High-End Audio-Video
AV-LAND Kft.
Hitelek
Magyar Záloghitel Zrt.
Irodabútor értékesítés és komplex belsőépítészeti megoldások
G-GREEN Interior Kft.
ISO minősítés
Első Magyar Tanúsító Zrt.
Jogi képviselet, tanácsadás
Dr. Papcsák Ügyvédi Iroda
Kereskedelmi és lakossági banki szolgáltatások
MKB BANK Nyrt.
Kommunikáció
Simkó János
Könyvelés és adótanácsadás
S+H Portfólió Zrt.
Stílustanácsadás
Dr. Schiffer Miklós
Számítástechnika
PC16 Kft.
Személyes és üzletviteli tanácsadás
Pierog Alexander
Szervezetfejlesztés
Borbély László
Tréning és oktatás
Muhoray Róbert
Üzleti könyvek
marketingamazing.hu
Weboldal és webdizájn
weblapteam.hu

Lépjen velünk kapcsolatba

info@babylonfinancial.eu


Intézmény típusa: biztosítási alkusz
Intézmény törzsszáma (MNB-nél): 24061676
Intézmény MNB nyilvántartási száma: 212080158366
Intézmény nyilvántartásba vétele: 2012.08.01.
Cégbírósági nyilvántartási szám: 01-10-049307
Adószám: 24061676-2-41
Alapítás éve: 2012
Főtevékenység: 6622 Biztosítási ügynöki, brókeri tevékenység